Ford Chip Ganassi Racing tweede in Le Mans

19/06/2017

De #67 Ford GT, bestuurd door Andy Priaulx, Harry Tincknell en Pipo Derani, behaalde de tweede plaats tijdens de 24 uur van Le Mans 2017, in het weekend van 17 en 18 juni. In de allerlaatste ronde profiteerde de #67 van een fout bij de Corvette, die op dat moment de eerste positie inname. De Corvette miste een bocht en reed lek. Hierdoor wist Harry Tincknell zich naar de tweede plek te manouvreren en behaalde zo voor het tweede opeenvolgende jaar een podiumplek voor Ford Chip Ganassi Racing in Le Mans. Vorig jaar was het een overwinning voor Ford GT #68, nu was het plek 2 voor #67.

De race in Le Mans is onderdeel van de FIA World Endurance Championship tussen fabrikanten van Grand Touring-wagens. Enkele weken geleden won de Ford GT #67 al de openingswedstrijd van dit seizoen, in Silverstone. Nu deed het dus opnieuw goede zaken voor het klassement in Le Mans.

“Dit was een geweldige race”, zei Priaulx na afloop van de 24 van Le Mans. “Het was een foutloze race met foutloze pit stops. Deze mannen (het Ford Chip Ganassi Racing team) verdienen een medaille omdat ze telkens aan alle uitdagingen het hoofd weten te bieden. Het was een race die het maximale van ons allemaal vroeg; we moesten ons door elke ronde en elke pit stop vechten, 24 uur lang. Alles moest perfect gaan en alles ging perfect. Die laatste ronde was ontzettend spannend. Maar toen we zagen dat Harry heel dichtbij de Corvette kwam, wisten we dat hij de klus zou klaren en ons naar de tweede plek zou loodsen.”

Alle vier de Ford GTs finishten de 24 uur van Le Mans. Het was één van de zwaarste 24-uurs-races op dit circuit in vele jaren. De #68 Ford GT, vorig jaar winnaar in Le Mans, kwam als zesde over de eindstreep, gevolgd door de #69 op nummer zeven en de #66 als tiende.

“Wow, wat een race”, zei Dave Pericak, global director Ford Performance, achteraf. “Het was zwaar, maar iedereen heeft alles gegeven. Dit bewijst maar weer eens dat je tot het einde moet blijven gaan. De race is pas voorbij als je over de eindstreep bent.”

Lees meer over Ford Chip Ganassi Racing:

Nieuws

Promoties

Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws