Afstand houden redt levens - niet alleen in de auto

8/04/2020

De twee-seconden regel is een vuistregel waarmee een bestuurder bij elke snelheid een veilige volgafstand kan aanhouden. De regel is dat een bestuurder idealiter minimaal twee seconden achter een voertuig moet blijven dat zich direct voor zijn of haar voertuig bevindt.

Ook zijn er zijn veel dingen die we kunnen doen om de verspreiding van COVID-19 (coronavirus) te voorkomen: onze handen wassen, in onze ellebogen hoesten, vermijden dat we onze gezichten aanraken, thuisblijven als we ons ziek voelen en sociale afstand nemen. Maar wat is sociale afstand nu eigenlijk? Graag leggen we dit kort voor u uit en hoe u precies afstand kunt nemen om uzelf, uw dierbaren en uw gemeenschap te beschermen.

Neem contact opFord Service


Wat is sociale afstand?
Sociale afstand is de praktijk van het doelbewust verminderen van nauw contact tussen mensen. 

* Handhaaf afstand van ten minste anderhalve meter.

Waarom is sociale afstand belangrijk?
Sociale afstand is cruciaal om de verspreiding van besmettelijke ziekten zoals COVID-19 (coronavirus) te voorkomen. COVID-19 kan zich verspreiden door hoesten, niezen en nauw contact. Door de hoeveelheid nauw contact die we met anderen hebben te minimaliseren, verkleinen we onze kansen om het virus op te lopen en te verspreiden naar onze dierbaren en binnen onze gemeenschap.

Voor wie is sociale afstand belangrijk?
Sociale afstand is belangrijk voor ons allemaal, maar degenen onder ons die een hoger risico lopen op ernstige complicaties veroorzaakt door COVID-19, moeten vooral voorzichtig zijn met sociale afstand. Mensen met een hoog risico op complicaties zijn onder meer:
* Oudere volwassenen.
* Mensen met ernstige chronische medische aandoeningen zoals hartaandoeningen, diabetes en longaandoeningen.

Wat is "flatten the curve"? Wat heeft het te maken met sociale afstand?
"Flatten the curve" verwijst naar het verminderen van het aantal mensen dat tegelijkertijd ziek is. Als het aantal COVID-19-gevallen in één keer sterk stijgt, kunnen gezondheidszorgsystemen en -middelen mogelijk overweldigd raken. Inspanningen die helpen voorkomen dat COVID-19 zich snel verspreidt - zoals sociale afstand - helpen het aantal mensen dat in één keer ziek is zo laag mogelijk te houden. Afstand houden dus, niet alleen in de auto.

Nieuws

Promoties

Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws